Instructors & Συνεργάτες

http://www.enter-pilates.gr photo

Ατσαβέ Δήμητρα: Γεννήθηκε στην Κατερίνη και το 1987 ήρθε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Α.Π.Θ.. Τέλειωσε τις σπουδές της με ειδικότητα στην Ιστιοπλοοία και κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή. Το 1994-95 ειδικεύτηκε στην Αεροβική (Σχολή Αεροβικής του Δήμου Θεσσαλονίκης – Ένωσης Γυμναστών Β. Ελλάδος). Εργάστηκε ως δασκάλα Αεροβικής, Ορθοσωμικής και Fitness μέχρι το 2006, οπότε ξεκίνησε εκπαίδευση διάρκειας ενός έτους στη μέθοδο Πιλάτες, στη σχολή Art Action, με δασκάλα τη Χριστίνα Πολύζου. Παράλληλα με την εκπαίδευσή της εργάζεται στο studio Art Action (πλέον γνωστό ως Body Mind Balance), στο οποίο παρέμεινε συνεργάτης μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Παρακολούθησε σεμινάρια με διακεκριμμένους δάσκαλους της BASI (Body Arts and Science International): Rael Isacowitch, Alan Herdman, Karen Clipinger, Richard Orbach, Elizabeth Larkman.
Ειδικεύτηκε επίσης στη μέθοδο  Rejuvance (μασάζ προσώπου) με δασκάλα την Annette Samuelson.
Για τρίτη χρονιά φέτος παρακολουθεί το Χοροθεατρικό Εργαστήρι της ομάδας χορού Vis Motrix. Το 2009, 2010, 2011, 2012 και 2013, συμμετείχε στα Διεθνή Φεστιβάλ Contact Improvisation στο Freiburg της Γερμανίας  και στην Βαρσοβία,  όπου μεταξύ άλλων παρακολούθησε μαθήματα με την Ka Rustler, Αngela Doni, Ray Chang, Gacek Owczarek.

http://www.enter-pilates.gr photo

Στέλλα Τοπαλίδου: Διδάσκει ψυχολογία και τεχνικές shiatsu και εφαρμόζει θεραπευτικά το shiatsu καθώς και το Chi Nei Tsang (ενεργειακό μασάζ στην κοιλιά για αποτοξίνωση και εξισορρόπηση).
Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και εκπαιδεύτηκε στις Ερευνητικές Μεθόδους των Κοινωνικών Επιστημών σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc in Research Methods for the Social Sciences) στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκοτία.
Ασχολήθηκε με την επιστημονική έρευνα και έχει εμπειρία στη συμβουλευτική και κλινική ψυχολογία, ενώ από το 2004 ασχολείται επαγγελματικά με το shiatsu. Ολοκλήρωσε την τριετή εκπαίδευση στην Ακαδημία Shiatsu με υπεύθυνη σπουδών τη Δάφνη Τζιανοπούλου και διδάσκοντες τους Μαριάννα Λαζανά, Εύα Νάγκη, Tim Mulvagh, Βασίλη Τριτάκη, Γιάννη Μπουχέλο και Pierre Kouzmenco.
Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες τεχνικές: Alexander Technique, Zen Shiatsu (Cliff Andrews), Feldenkrais method (Moeno Wakamatsu), Χοροθεραπεία (Πρωτόγονη έκφραση – France Schott Billmann), Ταοϊστική αναπνοή (Bruce Frantzis) και ασχολείται με την Yoga και το σύγχρονο χορό.

http://www.enter-pilates.gr photo

Στέφανος Κανελλής - εξωτερικός συνεργάτης: ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην σχολή φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 1989 και από τότε ασκεί το επάγγελμά του σε ιδιωτικό χώρο στην οδό Προνοίας 21.
Το διάστημα 1991-1995 διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα βοηθών φυσικοθεραπευτών στις σχολές «ΠΑΣΤΕΡ». Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μεταπτυχιακό σεμινάριο στο Bad Ragaz της Ελβετίας πάνω στη μέθοδο Halliweek. Από τότε ξεκίνησε μια σειρά σεμιναρίων πάνω σε χειροθεραπευτικές τεχνικές. Το 1999 απέκτησε δίπλωμα Manual Therapist (Χειροθεραπευτή) από την ακαδημία Evjeinth-Kalteborg (Nordic System) που εδρεύει στην Γερμανία. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια αποκατάστασης προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης με την μέθοδο McKenzie, αποκατάστασης παθήσεων του περιφερικού νευρικού συστήματος με την μέθοδο Buttler, τεχνικές αποκατάστασης της φυσιολογικής κίνησης από την κ.Judith Sims, καθώς και πολλά άλλα σεμινάρια με χειροθεραπευτικές μεθόδους (Palpation skills από τον Leon Chaitow, θεραπεία παθήσεων ώμου από τον Dr. Mark Jones κ.ά.)
Η αποκατάσταση βασίζεται πάνω στη σωστή αρχική εκτίμηση των παθολογικών προτύπων κίνησης, που δημιουργούν σωρεία προβλημάτων όχι μόνο στην προσβεβλημένη περιοχή, αλλά σ’ ολόκληρο το σώμα. Περιλαμβάνει θεραπεία των μαλακών μορίων με λειτουργική μάλαξη, deep friction, θεραπεία trigger points, διατάσεις κλπ., καθώς και την αποκατάσταση της κινητικότητας των αρθρώσεων με τεχνικές mobilization και manipulation.
Το manual therapy συνδυάζεται άριστα με τη μέθοδο που ανέπτυξε ο Dr. Pilates πάνω στη σταθεροποίηση των αρθρώσεων. Ο συνδυασμός εδραιώνει ένα φυσιολογικό τρόπο κίνησης που λειτουργεί και προληπτικά στην εξέλιξη των μυοσκελετικών παθήσεων. Απώτερος στόχος είναι η πρόληψη της χρονιότητας. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις.

http://www.enter-pilates.gr photo

Ιορδανίδης Δημητρης M.D.:
• 2009 - Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
• 2010 - Δίπλωμα Βελονισμού
• 1993 - Πτυχίο Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Αμαλίας Στρινοπούλου

 Ιωάννα Γεωργιάδου

Η Ιωάννα Γεωργιάδου γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1982. Αγάπησε το χορό από πολύ
μικρή, κι έκανε τα πρώτα χορευτικά της βήματα στη σχολή της Αγάπης Βασικαρίδου στην
Ελευθερούπολη Καβάλας. Εκεί, παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου, ρυθμικής, κλακέτες και
μοντέρνου χορού RAD (Royal Academy of Dance, Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου για
την εκπαίδευση καθηγητών στο κλασικό μπαλέτο). Η επαγγελματική της εκπαίδευση στον χορό
άρχισε στα 19 της χρόνια στην Αθήνα, με την είσοδό της στην επαγγελματική σχολή χορού της
Άννας Πέτροβα, μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις στο υπουργείο πολιτισμού. Εκεί,
παρακολούθησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου με την ίδια, σύγχρονο χορό με την Ντορίνα
Καλαθριανού και παράλληλα ψυχολογία, ιστορία χορού, ρυθμική και ανατομία.
Μετά τις σπουδές της μετακινήθηκε το 2005 στην Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε
εκπαίδευση Pilates για έναν χρόνο στην σχολή Pilates “Art-Action” με την Χριστίνα Πολύζου,
ενώ παράλληλα άρχισε να εργάζεται και στο studio της σχολής μέχρι το 2008. Παράλληλα,
παρακολούθησε το 2006 σεμινάριο για το θεατρικό παιχνίδι για άτομα με αναπηρίες, στο κέντρο
Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού, στα πλαίσια του προγράμματος
“Κ.Α.Π.Π.Α. 2000”. Από το 2008 μέχρι το 2011 εργάστηκε στο studio Pilates “Body Mind
Balance” με την Annette Samuelsson, όπου και παρακολούθησε το πρώτο έτος για τη μέθοδο
Shiatsu μαζί της.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα εργάζεται στο studio “Enter Pilates” με την
∆ήμητρα Ατσαβέ.